Follow:
minä, terveys & hyvinvointi, Tyyli & kauneus

Blondeilla on aina hauskempaa – vai onko?

Kirjoitin reilu vuosi sitten hiuskriisistäni ja siitä miten identiteettini oli kadoksissa hiustenvärin myötä. Aloin tuon kirjoituksen myötä kokeilemaan taas tummempaa sävyä, päätyen loppujen lopuksi jälleen siihen tuttuun ja turvalliseen mustaan.
Nyt on jälleen palattu siihen vaaleaan. No, onko blondeilla hauskempaa? Ei välttämättä.

Hiukset likaantuvat nopeammin, tai ainakin näyttävät likaisemmalta aikaisemmin, mitä tummat hiukset. Toisaalta, kun tukka ei ole ihan vastapesty, kaikki ihanat lettikampaukset onnistuvat paremmin ja vaaleassa tukassa nuo muuten tulevat paljon kauniimmin esillekin. Mustissa hiuksissa etuhiuksista tehty letti saattoi kauempaa näyttää vain epämääräiseltä väkerrykseltä, kun taas vaaleissa hiuksissa se pääsee paljon paremmin oikeuksiinsa.

Vaaleaa (etenkin kylmää sävyä) hiusväriä on täyttä tuskaa ylläpitää. Hopeashampoot, silvermaskit ja hopeahoitoaineet imevät eurot tililtä todella haipakkaa. Google kertoi tähän yhden ratkaisun, nimittäin violetin suoravärin sekoittamista hoitsikkaan ja tadaa – DIY hopeahoitoaine on valmis! Onko kukaan kokeillut ja toimiiko tämä? Vaarana taitaa kuitenkin olla vain liilat hiukset, jos suoraväriä lorahtaa joukkoon liikaa. Tämä ei kuitenkaan itselleni olisi maailmanloppu, ehkä jopa ihan hauskaa vaihtelua! Tee-se-itse hopeahoitsikalla säästäisi ainakin varmasti muutaman euron.

Jos oma väri on todella tumma, pitää se vaalentaa ennen sävyttämistä ja vaatii siten aina vähintään kaksi käsittelykertaa, kun tummahiuksisille riittää yksi väri ja se on siinä. Tosin vaaleassa hiuksessa tummempi juurikasvu ei näytä ollenkaan niin pahalta kuin vaalea juurikasvu tummassa hiuksessa – been there!

Vaalentaminen kuluttaa hiusta ja onkin erittäin tärkeää käyttää hyviä hoitoaineita. Itse olen täysin tykästynyt kookosöljyyn joka peittoaa markettihoitoaineet sata-nolla. Illalla 1-2 rkl kookosöljyä kaikkialle hiuksiin, annetaan muhia noin tunnin ja pestään pois. Hiuksista tulee pehmeät ja ihanan tuoksuiset (jos tykkää kookoksesta).

Aion nyt ainakin toistaiseksi nauttia blondiudesta ja antaa auringon vaalentaa hiuksia entisestään. Myös oma väri ja juurikasvu saa nyt  rauhassa kasvaa, katsotaan myöhemmin taas uudestaan, mikä kriisi iskee ja tuleeko tästä mutsista kertaheitolla punapää – vai jotain ihan muuta.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Mira-Marie/ MiruMaru

  Heippa. Kiitos osallistumisesta Maitokahvimedian Kuukauden Blogi kisaan! Todella kaunis, kuulas ja herkkä ulkoasu sinulla blogissa. Vaaleanpunainen toistuu ihanasti myös valokuvissa, jotka ovat suuria ja mielenkiintoisia. Sinulla on monipuolisesti eri aiheita blogissasi. Minä pidin erityisesti DIY-jutuista. Erityinen kiitos kauniin arjen kuvaamisesta. Hallittu kokonaisuus! Julkaisemme kk blogin viikonloppuna. Ihanaa ja värikästä syksyä sinulle ja voimia bloggaamiseen.

  15.8.2017 at 05:45
 • Reply noorapauliina

  Heippa Mira-Marie. Kiitos paljon kauniista sanoista! <3

  15.8.2017 at 05:58
 • Leave a Reply