Follow:
Before & after, KOTI, Remontti

Before & after: Sauna

Kotimme remontti on näkynyt jonkin verran täällä bloginkin puolella, mutta täältä ei kuitenkaan vielä saa sellaista kokonaiskuvaa, mitä kaikkea remontin myötä olemmekaan tehneet, tai miltä lopputulos näyttää.

Tässä postaussarjassa esittelen kotiamme ja sitä miltä täällä näytti ennen remonttia ja miltä täällä näyttää nyt. Ensimmäisenä haluan esitellä teille kotimme sydämen ja lempilapsemme, eli saunan.
Saunamme on kooltaan 4.3 m² ja sen yksi seinä oli tiiltä ja loput puupaneelia. Saunassa on puukiuasvaraus, mutta päädyimme silti sähkökiukaaseen – tarkka visio siitäkin oli valmiina jo kauan ennen kuin saunaremontin pariin päästiin. Saunamme oli itseasiassa viimeinen “iso” remontoitava kohde kotonamme ja M teki sen alusta loppuun itse, sähkötöitä lukuun ottamatta. 
Vanha sauna näytti lauteiden ja seinäpaneelien purkamisen jälkeen tältä (pahoittelut kuvien huonosta laadusta):

Suunnitteluvaiheessa whatsapp-keskustelumme täyttyi inspiraatiokuvista ja onneksi tämänkin suhteen ajatuksemme ja makumme kohtasi täysin. Emme kumpikaan ole ennen olleet mitenkään erityisen kovia saunojia, mutta tämän uuden saunan myötä olemme viihtyneet lauteilla useammin, kesälläkin jopa 2-3 kertaa viikossa.
Nyt ihana saunamme näyttää siis tältä.

Kun kerroimme suunnitelmistamme tehdä saunasta valkoinen, saimme useita hämmästyneitä katseita ja kysymyksiä valintamme suhteen. Suomalaiseen perinteeseen ei valkoinen ja valoisa sauna välttämättä istu, vaan saunoista on kautta aikojen tehty hämäriä, hieman mystisiä ja suuria salaisuuksia seiniensä sisälle kätkeviä pyhiä huoneita.  Trendi on kuitenkin kasvussa ja valkoisia saunoja näkee yhä enemmän. Myös lasiseinät ja -ovet ovat tätä päivää. Meidän mielestämme valkoinen sauna on ihana, eikä tulisi mieleenkään enää vedellä paneeleita mustalla saunavahalla, kuten aiemmassa asunnossamme.

Nyt jälkeenpäin sauna on saanut paljon ihasteluita ja kehuja. Seinäpaneelit ovat Målerin valmiiksi käsiteltyä valkoista saunapaneelia ja lauteet on käsitelty valkoisella saunapetsillä ja öljytty. Valkoinen väri jatkuu myös kiuaskivissä. Kiukaan pohjalle laitoimme tavallisia kiuaskiviä, jotka varastoivat lämpöä paremmin. Pisara -löylykiulu ja -kauha sopivat tähän saunaan myös kuin nappi paitaan.

Tunnelman luojiksi saunaan asennettiin useita led-valoja selkänojan taakse, istuinosan alapuolelle sekä kiukaan taakse, jossa paneelit vaihtuvat tiiliseinäksi. Punatiili sai värikseen valkoisen ja tuo yksi tiiliseinä onkin mielestäni ihana yksityiskohta saunassa.

Mitä pidätte?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Sini

  Onpa nätti! Markus on kyllä taitava ja upeaa jälkeä saatte yhdessä aikaiseksi.

  18.9.2017 at 11:52
 • Reply noorapauliina

  Kiitos Sini :)

  18.9.2017 at 12:21
 • Leave a Reply