Follow:
Before & after, KOTI, Remontti

Before & after: keittiö

Annoin pieniä maistiaisia keittiöstämme jo vanhemmassa postauksessa, mutta nyt on aika esitellä kodimme keskipistettä teille hieman tarkemmin.

Ennen kuin aloimme remontoida (tai voihan sitä oikeastaan kutsua uudelleen rakentamiseksikin) keittiötämme, oli meillä jo melko selvä visio siitä, minkälainen köökki kotiimme tulee.
Koska asustimme talossa jo ennen remontin alkamista, ja koska kyseessä on isovanhempieni vanha talo, olin päässyt elämään ja kokemaan keittiön toimivuuden jo ennalta. Ja hyvä niin, koska hyppy tuntemattomaan tällaisessa asiassa on vähän kuin ostaisi sian säkissä. Voisi iskeä melkoinen harmitus jos monen tuhannen euron sijoitus osoittautuisikin täysin toimimattomaksi komboksi.
Keittiö sijaitsee aivan talon keskellä ja sinne pääsee sekä olohuoneesta, että eteisen käytävän kautta. Keittiöstä on käynti takkahuoneeseen, josta pääsee ulos. Keittiöstä on myös näkymä terassille ja takapihalle. Keittiössä oli muutama pääelementti, joiden ympärille kokonaisuutta lähdettiin rakentamaan. Vuonna 1981 keittiön takaseinälle asennettu puuhella oli yksi asia, jonka halusin ehdottomasti säilyttää. Pienellä tuunauksella hella sopikin keittiöömme täydellisesti. Puuhellan tuunausprojektista voit lukea täältä.
Toinen asia joka oli varma, oli ettemme halua yläkaappeja ollenkaan. Työtilaa keittiössämme on paljon ja kaikki säilytystila on vetolaatikoiden muodossa, kattilakarusellia ja mikron yläpuolella olevaa pikkukaappia lukuun ottamatta.
Valoa ja avaruutta halusimme lisätä rutkasti, joka vahvisti mielikuvaa siitä että keittiöön tulee vain alakaappeja. Olohuoneen ja keittiön välinen seinä purettiin puoleenväliin asti, jolloin tilanjakajaksi jäi vain saareke.

Keittiössä värimaailma on sekoitus harmaan eri sävyjä, kiiltävää valkoista ja mattamustaa tuomaan kontrastia. Olen erittäin tyytyväinen keittiöömme, siitä tuli juuri sellainen kuin mielessäni sen olin kuvitellutkin. Lisäksi hauskaa kontrastia tuo puuhellan vieressä komeileva lempparimme, eli jääkaappi vesi- ja jääpala-automaateilla varustettuna. Keittiö koki modernin, viileänvaalean uudistuksen ripauksella vanhaa kuitenkin kunnioittaen.
Ennen remonttia keittiö näytti tältä

Remontin keskellä keittiö oli tämän näköinen

Ja nyt ihana keittiömme näyttää tältä

Keittiön rungot ja kaapit, sekä kodinkoneet jääkaappia lukuun ottamatta ovat IKEA:sta. Taso ja välitilalevy ovat Bauhausista ja hana on Grohen ulosvedettävällä juoksuputkella.

Sellainen on meidän kodin sydän.

Muut Before & after -postaukset pääset lukemaan tästä.

(Pahoittelut ennen-kuvien heikosta laadusta)

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Jose / ajastaika.com

  Aikamoinen muutos! Kokonaisuus näyttää tosi freesiltä ja kuitenkin sellaiselta aikaa kestävältä. Meillä on täällä väliaikaiskodissa samantyyliset tasot ja väritys on kyllä ollut hyvä, kun ei näy kaikki mahdollinen heti. :D Edellisessä kodissa oli mattamustat tasot ja niin kauniit kuin ne olikin, puhtaanapito oli huomattavasti työläämpää.

  Ps. Postauksiin ohjaavat linkit menevät väärälle domainille, joten tulee 404 virhe…

  12.12.2017 at 21:52
 • Reply noorapauliina

  Moi Jose! Ja kiitos, ollaan itsekin todella tyytyväisiä lopputulokseen :) Voi että, korjaan linkit heti!

  13.12.2017 at 05:55
 • Reply lilli

  Hieno muutos! Keittiö näyttää kompaktilta ja erittäin toimivalta! Uusi pöytä kruunaa koko komeuden!

  13.12.2017 at 18:49
 • Reply noorapauliina

  Kiitos lilli! <3

  13.12.2017 at 18:51
 • Leave a Reply