Follow:
Lapset, pikkumimmi

Äiti on prinsessa ja isi poliisi

Lapsi alkaa tekemään havaintoja ympäristöstään jo hyvin pienenä ja kun hän oppii puhumaan, voi niiden juttujen kanssa vanhemmillakin mennä välillä sormi suuhun. Mitä vanhemmaksi E tulee, sitä laajemmaksi myös sanavarasto karttuu. Välillä neidin tokaisujen jälkeen kotiimme laskeutuu syvä hiljaisuus, katsomme M:n kanssa toisiamme ja repeämme molemmat hillittömään nauruun. Niin kävi muun muassa tänään, kun televisiossa näkyi parrakas mies, E osoitti tätä ja kysyi “Kuka tuo on? Joulupukkiko?”

Samana iltana iltapuuroa laittaessani E menee yhtäkkiä vakavaksi ja sanoo “Äiti, joku on piirtänyt sinun selkään.” Vaikka tuntuu ettei mikään jää tältä neidiltä huomaamatta, ilmeisesti selässäni jo useamman vuoden komeillut tatuointi ei ole tähän päivään mennessä kiinnittänyt huomiota.

Kun oikein väsyttää niin silmät kutisee ja kun vauvan itku alkaa käymään hermoille, kuuluu huuto “Minä en jaksa tommosta metenää!”, eli suomennettuna meteliä. Välillä mietin onko kyseessä kolme- vai kolmetoista vuotias, kun neidin jutuissa alkaa kuulua välillä pientä näsäviisautta.

“Höpö höpö äiti” kuuluu kotonamme jo ehkä ärsyttävänkin usein – keneltä lienee tämänkin sanonnan oppineen? Itse en myönnä mitään. Isin pukiessa tummansiniset työvaatteet ylleen E huutaa vieressä “isi on poliisi, isi on poliisi!”

Eräänä päivänä kesken ruokapöytäkeskustelun E katsoo minua suurilla sinisillä silmillään ja aiheesta täysin poiketen tokaisee “isillä on pippeli”. Yritä siinä sitten suhtautua tilanteeseen aikuismaisesti ja suu täynnä ruokaa pidättää naurua, “Kyllä, isillä on pippeli. Mitäs te askartelittekaan tänään siellä kerhossa?”.

Kolmevuotiaan letkautuksista voisi kirjoittaa kirjan, voi kun muistaisikin aina kirjata kaiken ylös.

Ja täytyy kyllä sanoa, että ilman tuota hassua pikkuihmistä päivät olisivat paljon tylsempiä. Hänen hauskoille jutuilleen nauraessa on elinvuosia karttunut huimasti lisää. Ja mikä sen ihanampaa kuin valvotun yön jälkeen pinnan ollessa kireällä rakas lapsi tulee istumaan viereen, silittää hiuksia ja sanoo “äiti, sinä olet prinsessa”. Siinä unohtuu kaikki muut murheet ja mielen valtaa ainoastaan suuri rakkaus ja kiitollisuus tuosta maailman rakkaimmasta pienestä tytöstä.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply