Follow:
minä, perhe

Aika ihana arki

Välillä on pakko pysähtyä miettimään, miten onnellinen sitä onkaan. Viime aikoina on kuullut ikäviä asioita vähän joka suunnalta. Terveydellisiä ongelmia, läheisten menetyksiä, riitaisia eroja. Valitettavan usein oman onnekkuutensa tajuaa vasta sitten kun kaikki ei olekaan hyvin tai kun joutuu keskelle vastoinkäymisiä tai jotain kamalaa tapahtuu.
Ihmisen on tapana haluta aina lisää, eikä mikään mitä jo on, riitä. Kun vanha auto ei enää miellytä, ostetaan isompi. Kun viime talveksi ostetut bootsit eivät sovikaan uuden käsilaukun kanssa, pitää saada toiset. Elämä on yhtä kulutusjuhlaa ja materia hallitsee mieltä ja ympärillä olevaa  elämää. Myönnän itsekin olevani melkoinen kulutushullu aika ajoin ja rakastan esimerkiksi uuden kotimme sisustamista. Olen kuitenkin pyrkinyt miettimään kulutustottumuksiani uudelleen ja kodissakin on valloillaan turhien tavaroiden hävittäminen ja myyminen kirpputorilla tai tori.fi:ssä. Suurin osa kodistamme onkin kokenut jo puhdistuksen mutta hieman projekti on vielä kesken. Nyt sitä on vasta tajunnut miten paljon kodin nurkat pitävätkään turhaa tavaraa sisällään ja miten harkitsemattomasti sitä onkaan tullut osteltua. Jatkossa pyrin kuitenkin hankkimaan uutta harkitusti ja pyrin panostamaan määrän sijaan ennemminkin parempaan laatuun. 
Pysähdyn usein katselemaan kauniita lapsiani arkisen aherruksen keskellä. Noiden kahden pienen ihmisen olemassaolo on saanut itseni laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja maallinen mammona on tippunut prioriteettieni listalla entistä alemmas. Toki haluan taata lapsilleni turvallisen kasvuympäristön myös taloudellisesti ja siinä mielessä myös rahaa on ajateltava. 

Kaksi viikkoa sitten alkanut vatsatautiruljanssi sai myös jälleen kerran arvostamaan tätä aivan tavallista arkea, jossa koko perhe on terveenä. Onneksi tällä kertaa pöpö piinasi vain meitä aikuisia ja E selvisi parin päivän vatsakivuilla ja huonovointisuudella. Vaikka kyseessä olikin vain erittäin ikävä, mutta muuten harmiton tauti, kyllä se vaan sai taas pohtimaan sitä, kuinka onnellinen on että sillä hetkellä suurin murhe oli se, kuinka monta kertaa tunnin sisällä piti juosta vessaan. Kaikilla ei todellakaan ole asiat yhtä hienosti.

Ollaan siis onnellisia siitä mitä meillä on ja jos onni ei vielä ole löytynyt, pitää sen etsimistä ja tavoittelua vain jatkaa. Voin kuitenkin melko varmasti sanoa että kenenkään onni ei löydy tavarapaljoudesta ja sisustuskauppojen hyllyiltä. Ostelu ja kuluttaminen voi tuoda hetkeksi hyvän olon, mutta hetken päästä mieli vaatii vain lisää. Uskon, että todellinen onni löytyy sieltä perusarjesta, jota suurimmaksi osaksi elämme ja niistä ihmisistä, kenen kanssa sitä vietämme.

Noora
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply lilli

  <3

  26.1.2017 at 10:16
 • Reply Maarit

  ♥ Tärkeitä asioita olit pohtinut! Olenkin kuullut sanottavan, että silloin kun aletaan keskittymään siihen, miltä asiat näyttävät, sisältö usein unohtuu… Ja niinhän se taitaa olla. Hyvää kesää sinulle ja perheellesi!

  15.6.2017 at 05:26
 • Reply noorapauliina

  Juurikin näin!
  Kiitos Maarit, sitä samaa myös sinulle ❤️

  15.6.2017 at 05:28
 • Reply Mrs K

  Tässä postauksessa oli kaunis tunnelma aina sanoista kuviin :)

  Blogisiskosi Minttu

  16.6.2017 at 18:40
 • Reply noorapauliina

  Voi kiitos Minttu ❤️

  17.6.2017 at 05:23
 • Leave a Reply