Follow:
Lapset, minimimmi

8 kk

A on lauantaina 8 kuukautta vanha. Neuvolassa kävimme jo kuitenkin viime tiistaina. Oma terkkamme oli kesälomalla, mutta sijainenkin oli tuttu E:n vauva-ajoilta sekä lukiosta. Kyseessä oli lääkärineuvola, joten terkan kanssa kuulumiset vaihdettiin melko nopeasti ja otettiin tietenkin mitat; 8840 g ja 71 cm. Ennen neuvolaa olin varma että painoa olisi tullut enemmän, niin raskaalta A:n kantaminen on tuntunut jo jonkin aikaa, mutta todellisuudessa painoa olikin tullut vain rapiat 400 g.

Lääkäri tutki A:n korvat ja suun, sekä kuunteli keuhkot ja sydämen. Joka tutkimuksen jälkeen A antoi lääkärille muikean irvistyshymyn, jolloin lekurillakin oli naurussa pidättelemistä. Lääkäri totesikin A:n olevan harvinaisen tyytyväinen vauva.
Hymyileväinen ja reipas tyttö. Kasvu ja kehitys normaalit. Status ja neurologia ok.
7 kk -kuulumiset voit lukea täältä.
Viime yöt ovat olleet hieman levottomampia ja A on heräillyt monena yönä monta kertaa. Lieneekö yöheräilyt johtuneet hampaiden puhkeamisesta, joka näkyy ainakin todella turvonneena yläikenenä, josta tänään vihdoin tuli toinen etuhammas läpi, vaiko siitä että hän liikkuu jo paljon, joka saattaa aiheuttaa levottomuuksia myös uniin, tutkimattomia ovat vauvojen tiet.

Vaikka A liikkuu jo paljon, ei hän kuitenkaan vielä ryömi, eikä konttaa. Pyllyä kyllä nostellaan ja harjoitellaan konttausasentoa, mutta liikkeelleei hänellä vielä ole mikään kiire – eikä pidäkään olla.

Viikonloppu meneekin juhlahulinoissa, sillä minulla on huomenna syntymäpäivä! Nyt ainakin näyttää siltä, että saan vanheta kauniissa kesäisessä säässä, toivottavasti keli ei tästä muutu ainakaan kovin radikaalisti.
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply